blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG beeman
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Mr. Benjamino



Mojich 7 najobľúbenejších filmov
pridal Mr. Benjamino 7.5. 2017 o 8:03



Star Wars

A New Hope, The Empire Strikes Back, Return of the Jedi

Darth Vader, Luke Skywalker, Han Solo a Chewie, čo viac si môžete priať. Každý kto tieto filmy videl musí uznať, že pôvodná trilógia je proste klasika a ta nová na ňu ani zďaleka nemá. Táto trilógia je jeden z tých filmov čo si musíte pozrieť aspoň raz za rok, ako povedal Mrashal Eriksen z HIMYM, ak si Star Wars nepozriete aspoň raz za rok tak impérium vyhrá. Trojica mojich úplne najobľúbenejších filmov. Ak ste Star Wars nevideli tak to bežte rýchlo napraviť, určite nebudete ľutovať. Úžasná hudba od Johna Williamsa a na svoju dobu veľmi skvelo vytvorené efekty. George Lucas odviedol skvelý kus práce.

Gone Girl

Amy sa v deň 5. výročia stratila. Nikto netuší kde je a čo viedlo k jej zmiznutiu. No všetko nasvedčuje tomu, že za všetko môže jej manžel Nick. Aká je ale skutočná pravda? K tomuto filmu sa nechcem veľmi vyjadrovať, pretože by som vám nerad prezradil čo i len najmenej z deja. Už teraz si myslím, že som povedal trochu viac ako som mal. Ak máte radi mysteriózne drámy tak tento film by vám nemal újsť. David Fincher ma veľa dobrých filmov, ktoré vam taktiež odporúčam.

The Dark Knight

Pre mňa rozhodne najlepšie vyzobrazenie Batmana v podaní Christophera Nolana, ktorý pri tvorbe tohto filmu odviedol kus skvelej práce. A to všetko dopĺňa úžasný Heath Ledger ako Joker. Jeho stvárnenie tejto postavy podľa mňa už nikto neprekoná. Jared Leto sa o to síce pokúsil vo filme Suicide Squad, ale podľa mňa to bol pokus na zaplakanie. Heath Ledger dal do tejto role naozaj veľmi veľa a vo výsledku je to aj naozaj vidieť. Christhoper Nolan vo svojom filme vyobrazuje Batmna veľmi uveriteľne, nepôsobí to ako akčný film, skôr to celé pôsobí ako dráma, ktorá Batmana neukazuje len ako superhrdinu, ale aj ako normálneho človeka. Rozhodne odporúčam zhliadnuť celú trilógiu, ale u mňa to práve vyhráva tento diel.

The Hateful Eight

Osem ľudí, ktorí sa nepoznajú a nemajú spolu nič spoločné, zavretí v jednej chate počas zimnej víchrice. Čo už sa len môže stať? Za týmto filmom stojí známy režisér a scenárista Quentin Tarantino. Čím ďalej dej postupuje stáva sa viac a viac zaujímavejší a vy len napäto sledujete čo sa bude diať ďalej. Takýchto filmov by to chcelo rozhodne viac. Čo ma najviac na filme zaujalo bolo to, ako som už spomínal, že sa odohráva v jednej chate, ktorá je jedná veľká miestnosť. A Tarantino dokázal v malom priestore vyčarovať naozaj veľké divadlo.

Interstellar

Zem sa stáva neobývateľnou, všade je množstvo prachu, žiadne rastliny už nechcú rásť. Cooper preto musí vycestovať na dlhú misiu za hranice nášho solárneho systému, aby preveril možné obývanie planéty. Na filme ma zaujala hlavne tematika cestovania vesmírom, cestovanie v čase a vzťah Coopera a jeho dcéry Murph, ktorý vám neraz vyhrnie nejakú tú slzičku. O tomto filme vám taktiež nechcem veľa hovoriť, pozrite si ho a nechajte sa prevapiť. Je to ďalší skvelý počin úžasneho Christophera Nolana, ktorý každým svojim ďalším filmom nastavuje laťku.

Scott Pilgrim vs. The World

Hlavný hrdina Scott Pilgrim sa zamiluje do dievčaťa menom Ramona. Na tom by nebolo nič divné až kým Scott nezistí, že ak s ňou chce chodiť musí najprv poraziť sedem jej zlých bývalych priateľov a to naživot a nasmrť. Scott je zamilovaný až po uši, necúvne a rozhodne sa o svoju milovanú bojovať. V skratke je to zaujímavý mix komédie, akcie s bizardnými súbojmi a romantiky.

The Nice Guys

Súkromný detektív Holland March (Ryan Gosling) a nájomný bitkár Jackson Healy (Russel Crowe) spolu v tomto filme tvoria dokonalú dvojku. Určite jedno z najväčších prekvapení minulehé roka. Ak máte radi detektívky s veľkou dávkou komédie, tak tento film by vám rozhodne nemal újsť.



Prístupov 8221
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Mojich 7 najobľúbenejších filmov
[ 7.5.2017] (príspevkov 0)
The Founder - recenzia
[ 4.5.2017] (príspevkov 1)